Kochane smaki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Nazwa mówi sama za siebie:)!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    100g margaryny
    1 szkl mąki
    5 łyżek cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Śliwki do wyłożenia ciasta – mogą być mrożone

    Masa budyniowa:
    0,75l mleka
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    4 łyżki cukru

    Masa serowo – budyniowa:
    400g serka homogenizowanego waniliowego
    2 jajka
    1 budyń czekoladowy – proszek

    Masa śmietanowa:
    500ml śmietany 30%
    1 galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kochane smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać jajka. Na koniec masę połączyć z przesianą mąką z proszkiem i kakao. Wylać do formy, ułożyć śliwki skórką do dołu.
  • 2. Masa budyniowa: Budyń ugotować dodając mąkę i cukier. Gorący wylać na ciasto pokryte śliwkami.
  • 3. Masa serowo – budyniowa: Serek zmiksować z żółtkami i budyniem. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Wyłożyć na budyń. Całość piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
  • 4. Masa śmietanowa:Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec wlać chłodną galaretkę. Przełożyć na zimne ciasto. Dowolnie udekorować.
  • 5. Tortownica o średnicy 26cm

Porady

Do masy budyniowej możemy dać zamiast budyniu waniliowego, czekoladowy. A do masy z serkami budyń waniliowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

benka Ciasto drożdżowe w trzech smakach i kolorach splecionych ze sobą. 2 godz.

To może cię zainteresować