Tort trzy smaki

4.5 (175 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny tort o ciekawym połączeniu smakowym masa czekoladowa, truskawkowa i bananowa. Łatwy i szybki w przygotowaniu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt (składniki podane na jedne blat ciasta)
    - 3 jajka
    - 5 łyżek cukru
    - 5 łyżek mąki
    - 1 łyżka oleju
    - 1/2 łyżeczki proszku.

    Masa czekoladowa
    - 2 szklanki śmietany kremówki
    - 2 łyżki kakao
    - 15 dag posiekanych płatków migdałowych
    - 2 łyżeczki żelatyny ( rozpuszczone w 5 łyżkach wody)
    - 2 łyżki cukru

    Masa truskawkowa
    - 2 szklanki śmietany kremówki
    - 40 dag truskawek
    - 2 łyżki cukru
    - 2 łyżeczki żelatyny ( rozpuszczone w 5 łyżkach wody)

    Masa bananowa
    - 2 szklanki śmietany kremówki
    - 4 banany
    - cytryna
    - 2 łyżeczki żelatyny ( rozpuszczone w 5 łyżkach wody)
    - 2 łyżki cukru

    Wierzch tortu
    - 1,5 szklanki śmietany kremówki
    - 2 łyżki cukru
    - 2 łyżeczki żelatyny ( rozpuszczone w 5 łyżkach wody)
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort trzy smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jasny biszkopt 1. Biszkopt - ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do blaszki, pieczemy 20 minut w temperaturze 180. Pieczemy 4 blaty prostokątne biszkoptów lub dwa grubsze i przekrawamy. Mamy mieć 4 blat biszkoptów.
  • Masa czekoladowa 2. Masa czekoladowa - ubijamy kremówkę z cukrem pod koniec dodajemy kakao, i żelatynę mieszamy. Na koniec łyżką wmieszać posiekane migdały.
  • Masa truskawkowa 3. Masa truskawkowa - 1/2 truskawek miksujemy na mus a resztę kroimy w średnią kostkę. Ubijamy kremówkę z cukrem i żelatyną następnie dodać mus truskawkowy. Na koniec łyżką delikatnie wmieszać pokrojone truskawki.
  • Masa bananowa 4. Masa bananowa - 2 banany miksujemy na mus,resztę kroimy na kwadraty kropimy sokiem z cytryny. Ubijamy kremówkę z cukrem i żelatyną następnie dodać mus bananowy. Na koniec łyżką delikatnie wmieszać pokrojone banany.
  • Przełożone ciasto 5. Przełożenie ciasta - biszkopt - masa czekoladowa - biszkopt - masa truskawkowa - biszkopt - masa bananowa - biszkopt. Wierzch smarujemy ubitą kremówką z cukrem i żelatyną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Luksusowy z masą orzechową

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

benka Ciasto drożdżowe w trzech smakach i kolorach splecionych ze sobą. 2 godz.

To może cię zainteresować