Kasza jaglana z mlekiem kokosowym i jagodami goji

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kasza jaglana w wersji na słodko z suszonymi owocami i orzechami, stanowi bardzo pożywne śniadanie dla całej rodziny. Ma właściwości rozgrzewające, jest lekkostawny i dostawcza dużą porcję węglowodanów złożonych. Kasza ugotowana zgodnie z zasadami kuchni Pięciu Przemian.

  • 20 min

Składniki:

  • Przemiana Ognia
    1,5 filiżanki wrzącej wody
    2 filiżanki mleka kokosowego
    Przemiana Ziemi
    1 filiżanka kaszy jaglanej
    2 łyżki wiórków kokosowych
    1 łyżeczka klarowanego masła
    2 łyżki rodzynek Bio
    2 suszone figi Bio
    2 łyżki jagód goji
    syrop z agawy
    kilka orzechów laskowych
    Przemiana Metalu
    2 łyżki płatków owsianych
    Przemiana Wody
    1/2 łyżeczki soli
    Przemiana Drzewa
    1 łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z mlekiem kokosowym i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z mlekiem kokosowym.
    Dodać przepłukaną na sicie kaszę jaglaną oraz wiórki kokosowe, masło, rodzynki i pokrojone figi.
    Po 2 minutach dodać płatki owsiane.
    Dodać sól.
    Po zagotowaniu kaszy, zmniejszyć grzanie pod garnkiem do minimum. Gotować ok. 20 minut.
    Wyłączyć grzanie (lub gaz - co kto posiada;) dodać sok z cytryny i ewentualnie wrzącej wody, aby kasza miała konsystencję kremu.
    Jagody goji zalać wrzątkiem, gdy spęcznieją odcedzić na sicie.
    Po wyłożeniu kaszy na talerz dodać jagody goji, siekane orzechy i obficie polać syropem z agawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować