jajka faszerowane pieczarkami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Jajka faszerowane pieczarkami nie tylko doskonale smakują, ale również świetnie prezentują się na wielkanocnym stole. Przepis na jajka nadziewane pieczarkami jest prosty i nie wymaga dużych umiejętności. Farsz z pieczarek, żółtek, sera i majonezu smakuje znakomicie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    250 g pieczarek
    1/2 cebuli
    2 łyżki oleju do smażenia
    50 g żółtego sera
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki i rozdrabniam widelcem. Cebulę drobno siekam i podsmażam - tylko chwilę, żeby się zeszkliła. Do cebuli dodaję oczyszczone pieczarki starte na tarce o dużych oczkach. Doprawiam solą i pieprzem i smażę chwilę, aż odparuje sok z pieczarek.
    Do miseczki z żółtkami przekładam lekko ostudzone pieczarki, żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach, posiekaną natkę i majonez. Wszystko dokładnie mieszam i smakuję, w razie potrzeby ponownie doprawiam solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełniam białka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować