Grzyby w solance

4.33 (224 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób

Grzybki są idealne na zimę po wypłukaniu wodą smakują jak świeże .

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Średniej wielkości grzyby leśne tego samego gatunku
    1 litr wody
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.33 (224 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzyby w solance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Do wrzącej wody dodajemy sól i wkładamy grzyby. Gotujemy 15 min. Nakładamy do słoików zalewamy do pełna solanką w której grzyby się gotowały .Pasteryzujemy 30 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować