Jest to jeden z pierwszych przepisów na sernik jakie upiekłam.Wilgotny i długo zostaje
Składniki:
1000 g twaróg (ser biały)
250 g ziemniaki (gotowane )
300 g cukier
150 g masło
6 jajek(osobno żółtka i białka
budyń waniliowy w proszku
2 łyżki kasza manna
skórka z cytryny
100 g rodzynki (nie koniecznie)
Sernik wiedeński z gotowanymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg i ugotowane ziemniaki zmielić. Masło żółtka i cukier utrzeć dodać do twarogu plus resztę składników na końcu dodać ubite białka i rodzynki obtoczone w mące delikatnie wymieszać. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy (śr 26 cm)Piec w temperaturze 170 st około 45 min .Po upieczeniu zimny sernik można polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Komentarze