Sernik wiedeński z gotowanymi ziemniakami

4.78 (234 ocen)

Jest to jeden z pierwszych przepisów na sernik jakie upiekłam.Wilgotny i długo zostaje

Składniki:

  • 1000 g twaróg (ser biały)
    250 g ziemniaki (gotowane )
    300 g cukier
    150 g masło
    6 jajek(osobno żółtka i białka
    budyń waniliowy w proszku
    2 łyżki kasza manna
    skórka z cytryny
    100 g rodzynki (nie koniecznie)
Wystaw ocenę:

4.78 (234 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik wiedeński z gotowanymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0is4xwt 1. Twaróg i ugotowane ziemniaki zmielić. Masło żółtka i cukier utrzeć dodać do twarogu plus resztę składników na końcu dodać ubite białka i rodzynki obtoczone w mące delikatnie wymieszać. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy (śr 26 cm)Piec w temperaturze 170 st około 45 min .Po upieczeniu zimny sernik można polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować