Granaty z mięsem

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są dość pracochłonne, ale tak pyszne, że warto się natrudzić.

Składniki:

  • ● 3 kg ziemniaków
    ● 2 łyżki mąki
    ● sól.
    Farsz:
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 2 duże czerstwe bułki
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej.
    Sos:
    ● włoszczyzna
    ● ziele ang.
    ● liść laurowy
    ● sól
    ● mąka ziemniaczana
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Granaty z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z namoczonymi
    i odciśniętymi bułkami,
    drobno pokrojoną cebulą
    i przyprawami. Zagęszczamy
    bułką tartą.
  • 2. Obrane ziemniaki ścieramy.
    Odciskamy sok. Dodajemy
    mąkę, sól, mieszamy. Nabieramy
    garść, spłaszczamy
    i nakładamy farsz. Formujemy
    jak kotlety, smażymy.
  • 3. Włoszczyznę gotujemy
    z przyprawami. Pora odkładamy,
    a resztę warzyw kroimy
    w plasterki. Kotlety wkładamy
    do wywaru, by były zakryte,
    i gotujemy na małym ogniu
    30 minut. Dodajemy warzywa,
    zagęszczamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować