Gołąbki z wątróbką

4.49 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To mój pomysł. Najlepsze są na drugi dzień.

Składniki:

  • ● 1 kg wątróbek drobiowych
    ● mleko
    ● 2 marchewki
    ● por
    ● liście kapusty włoskiej
    ● jajko
    ● op. kaszy kuskus
    ● ziele ang.
    ● liść laurowy
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● 40 ml sosu pomidorowego
    ● 15 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki oczyszczamy
    i moczymy w mleku 2 godz.
    Kapustę gotujemy 5 minut.
    Resztę warzyw kroimy,
    smażymy z liściem i zielem.
    Przyprawy usuwamy.
  • 2. Wątróbki smażymy.
    Z przygotowaną według
    przepisu kaszą i jajkiem dodajemy
    do warzyw. Doprawiamy,
    nakładamy na liście
    i zwijamy. Na blasze polewamy
    sosem i posypujemy
    startym serem. Pieczemy
    45 minut w 175 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować