zupa z wątróbką

4.49 (166 ocen)

  • 60 min

Pożywna zupa pełna warzyw z dodatkiem....wątróbki. Wpadłam na taki pomysł podczas przeglądania zawartości lodówki, a że uwielbiam wątróbkę to zupa z nią bardzo mi smakowała. Była tak syta, że wystarczyła za cały obiad.

  • 60 min

Składniki:


  • 1/2 kalafiora
    3 duże ziemniaki
    cebula
    korzeń pietruszki
    korzeń selera
    duża marchew
    4 łyżki zielonego groszku
    400 g wątróbki drobiowej
    3 łyżki śmietanki 12% z kartonika
    sól
    pieprz
    łyżka masła
    ziele angielskie i liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zupa z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać. Pietruszkę i selera zostawić w całości, resztę pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na mniejsze różyczki. Wszystko razem podsmażyć na maśle. Zalać dwoma litrami wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować około pół godziny. Wątróbkę oczyścić, wypłukać pod zimną wodą. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy. Dodać przyprawy. Gotować około kwadransa. Przed podaniem zabielić śmietanką. Można posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kalafior Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować