Gołąbki z mięsem i ryżem

4.5 (184 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Gołąbki jakich nie znacie

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • młoda kapusta
    cebula
    przecier pomidorowy
    pierś z kurczaka
    40dag szynki wieprzowej
    30dag słoniny
    1 jajko
    1 czerstwa bułka
    sól
    pieprz
    woreczek białego ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z mięsem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę parzymy. Przygotowujemy liście do faszerowania.
    Mięso myjemy, kroimy na kawałki i mielimy przez drobne sito na maszynce do mięsa. dodajemy do mięsa sól, pieprz, jajko, bułkę(wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą), łyżeczkę przecieru pomidorowego, startą na tarce małą cebulę. dodajemy ugotowany i ostudzony ryż ( nie cały woreczek). Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym mięsem faszerujemy liście młodej kapusty i zwijamy gołąbki. Zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i gotujemy ok 40minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować