asiapolak

Liczba punktów za aktywność
65
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Hyzop lekarski
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 10:00 opublikował artykuł :

Hyzop lekarski

Przyprawa bardzo popularna na obszarze całej południowej Europy i na Bliskim Wschodzie. W Polsce, jako przyprawa, roślina nie jest prawie wcale używana.

Zioła prowansalska
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:59 opublikował artykuł :

Zioła prowansalskie

Zioła prowansalskie, to aromatyczna mieszanka stosowana jako przyprawa w wielu potrawach.

Pieprz ziołowy
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:59 opublikował artykuł :

Pieprz ziołowy

Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, surówek i sałatek, potraw z jaj.

Pieprz Cayenne
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:57 opublikował artykuł :

Pieprz cayenne

Pieprz cayenne to dojrzałe czerwone papryczki chili w postaci zmielonego proszku.

Ziarna sezamu
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:56 opublikował artykuł :

Sezam

Trudno nazwać sezam przyprawą, ale w kuchni Dalekiego Wschodu tak jest traktowany. Sezam jest popularnym dodatkiem do wszelkich dań, słonych i słodkich.

Chrzan pospolity
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:53 opublikował artykuł :

Chrzan pospolity

Chrzan jest nieodzownym elementem Świąt Wielkanocnych.

Wasabi
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:52 opublikował artykuł :

Wasabi

Przyprawą jest korzeń wasabi. Roślina pochodzi z Japonii. Jest piekielnie ostra i bardzo zdrowa.

Musztardy
Użytkownik asiapolak w dniu 04.11.2013 09:51 opublikował artykuł :

Musztarda

Jedna z najbardziej znanych przypraw. Doskonała do grillowanych i pieczonych mięs, wędlin oraz sosów do sałatek.