Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce

5 (153 ocen)

  • 30 min

Filety z kurczaka przyrządzone w takiej formie są soczyste i smakują plackami ziemniaczanymi,doskonałe urozmaicenie obiadu,pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    4 ziemniaki
    2 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    1 pęczek cienkiego szczypiorku
    czubrica zielona do smaku
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet w ziołach 1. Filety z kurczaka myjemy osuszamy dzielimy na cztery porcje lekko rozgniatamy dłonią lub tłuczkiem przez woreczek foliowy ,oprószamy czubricą zieloną do smaku.
  • w panierce 2. Ziemniaki skrobiemy ścieramy na tarce jarzynowej o drobniutkich oczkach,wbijamy jajka dodajemy posiekany szczypiorek i mąkę pszenną doprawiamy szczyptą gałki solą i pieprzem mieszamy całość,pojedyncze filety zanurzamy w cieście kładziemy na rozgrzany olej na patelni i na wolnym ogniu smażymy z obu stron zna złocisto. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować