schabowe w ziemniaczanej panierce

  • wyświetlono: 2000 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Miła odmiana od tradycyjnych schabowych :)

capri
  • 30min

Składniki

4 płaty schabu dość cienko rozbite
panierka:
4 średnie ziemniaki
1 jajo
2 łyżki pszennej
mąka do obtoczenia kotletów
sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania przepisu:

schabowe w ziemniaczanej panierce

  • 1. Ziemniaki ścieramy 30 minut wcześniej na tarce, na pure (jak na placki ziemniaczane), następnie przez gęste sito odsączamy sok.
    Kotlety oprószamy przyprawami, 15 minut później obtaczamy je w mące.

    Do ziemniaków dodajemy jajo, mąkę, przyprawy, mieszamy dokładnie.
    Mięso maczamy w panierce lub smarujemy nią, smażymy na oleju na średnim ogniu pod przykryciem na ciemniejszy złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babcischabziemniakimąkajaja
 

Komentarze

Podobne przepisy

schab w sosie chrzanowym

Dodane przez: mariosylwia

Schab w sosie chrzanowym

:-) Gorąco polecam (-:

Schab duszony z marchewką i kukurydzą

Dodane przez: P_Aneta

Schab duszony z marchewką i kukurydzą

Smaczna, lekka propozycja na rodzinny...

Zielone Kotleciki Z Brokuła I Wczorajszych Ziemniaków

Dodane przez: gotowanietoproste

Zielone Kotleciki Z Brokuła I Wczorajszych...

Co tu dużo pisać, resztkowe kotleciki...

faszerowane ziemiaki

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

faszerowane ziemniaki

Ziemniaki, pyry, grule, kartofle...

Kociolek

Dodane przez: Dag Donnovan

kociołek cygański

Kociolek cyganski. Idealne jedzenie...

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Polecam je na rodzinny obiad.