schabowe w ziemniaczanej panierce

  • wyświetlono: 1822 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Miła odmiana od tradycyjnych schabowych :)

capri
  • 30min

Składniki

4 płaty schabu dość cienko rozbite
panierka:
4 średnie ziemniaki
1 jajo
2 łyżki pszennej
mąka do obtoczenia kotletów
sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania przepisu:

schabowe w ziemniaczanej panierce

  • 1. Ziemniaki ścieramy 30 minut wcześniej na tarce, na pure (jak na placki ziemniaczane), następnie przez gęste sito odsączamy sok.
    Kotlety oprószamy przyprawami, 15 minut później obtaczamy je w mące.

    Do ziemniaków dodajemy jajo, mąkę, przyprawy, mieszamy dokładnie.
    Mięso maczamy w panierce lub smarujemy nią, smażymy na oleju na średnim ogniu pod przykryciem na ciemniejszy złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babcischabziemniakimąkajaja

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona szynka w selerowym pure

Dodane przez: Jaga85

Pieczona szynka w selerowym puree

Dla mnie uroczysty obiad kojarzy...

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

ziemniaki z boczkiem i śmietaną

Dodane przez: magdzia44448

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BOCZKIEM I ŚMIETANĄ

Pomysł na pyszny, szybki i tani...

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY I SMACZNY OBIAD

Dodane przez: magdzia44448

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE MIĘSA Z ZUPY

Szybkie i proste danie. :)

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...