Ekspresowe bułeczki z LODÓW z nadzieniem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 5 min

Te bułeczki zachwycą każdego, przepis powstał spontanicznie, bułeczki są niezwykle słodkie i chrupiące, świetnie smakują z owocami lub z czekoladą.

  • 5 min

Składniki:

  • 2,5-3 szklanek mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    600 ml lodów , u mnie truskawkowe
    10 kostek nadziewanej czekolady np. Malaga
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ekspresowe bułeczki z lodów z nadzieniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piec nagrzewamy do 180 stopni, a na blaszce układamy papier do pieczenia.
    Lody topimy w mikrofali na opcji rozmrażanie, ok 2-3 minuty lub w garnuszki włożonym do wrzątku.
  • 2. Do roztopionych lodów wsypujemy 2,5 szklanki mąki.
  • bułeczki z lodów przed pieczeniem 3. Wyrabiamy ciasto, powinno być zwarte. wałkujemy na grubość 1 cm, kroimy nożem na 10 kwadratów, nadziewamy je czekoladą, jeśli nie chcą się skleić smarujemy je wodą, sklejamy w rożki i wkładamy do rozgrzanego pieca. Wierzchy bułeczek obtaczamy w mące, a jeśli chcemy aby były lśniące to smarujemy je jajkiem wymieszanym z mlekiem (2-3 łyżki).
  • rożki po upieczeniu 4. Wkładamy do gorącego pieca i pieczmy 15 minut, po czym od razu wyjmujemy i chłodzimy na kratce lub jemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować