Delikatny rosołek drobiowy

4.5 (155 ocen)

  • 15 min

Jak niedziela to musi być pyszny rosołek.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
    4 marchewki,
    1 pietruszka
    kawałek mały selera
    połowa małej cebuli
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    makaron nitki

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Delikatny rosołek drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół 1. Porcje rosołową myjemy wkładamy do garnka i gotujemy przez godzinę. po tym czasie przecedzamy przez sitko z drobnymi oczkami wywar do innego garnka powinno go być koło 2l. Do wywaru dodajemy pokrojone w paski marchewki i pietruszkę, cebulę pokrojoną w krążki, kawałek selera i ząbek czosnku. Gotujemy przez 15 min. Po czym doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze przez 15 min do miękkości warzyw.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie l`dente.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować