Aromatyczny rosołek drobiowy z lubczykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W każdą niedzielę i święta gości na moim stole. Sam zapach sprawia
że nie można się doczekać chwili, kiedy w końcu zasiądziemy do
obiadu.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - porcja z kaczki
    - porcja z indyka
    - 2 marchewki
    - pietruszka
    - ½ selera
    - średniej wielkości cebula
    - pęczek natki z pietruszki
    - pęczek natki z selera
    - pęczek natki lubczyku
    - kilka listków pora
    - vegeta, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Aromatyczny rosołek drobiowy z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie opłucz i oczyść. Marchewkę, pietruszkę, seler obierz
    i pokrój. Wszystko zalej zimną wodą i wstaw na ogień. Gdy się zagotuje
    zmniejsz ogień do minimum. W międzyczasie opłucz natki. Odłóż 2
    gałązki lubczyku, i po jednej selera i pietruszki. Resztę zwiąż nitką
    i wrzuć do gotującego się rosołu. Cebulę obierz, przekrój na pół i
    opiecz na ogniu z każdej strony. Wrzuć także do garnka. Całość gotuj
    ok. 1,5-2 godzin.
  • 2. Wyciągnij natki. Przypraw vegetą, solą i pieprzem do smaku, gotuj przez
    chwilę, Odłożone natki drobniutko pokrój. Podawaj z makaronem, posypane
    natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Pietruszka Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować