Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy

4.5 (163 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Przedstawiam przepis na zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:).

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
    1 duża cukinia
    2 papryki czerwone
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać.
  • 3. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować