Czekoladowe babeczki nadziewane twarogiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Jeszcze żadne moje babeczki nie zniknęły tak szybko jak te...

  • Średni

Składniki:

  • - półtłusty twaróg: 20 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - mąka pszenna: 15 dekagramów
    - cukier: 15 dekagramów
    - kakao: 1.5 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - soda oczyszczona: 1 szczypta
    - margaryna: 10 dekagramów
    - mleczna czekolada: 100 gramów
    - mleko: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe babeczki nadziewane twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć z 1 jajkiem, cukrem waniliowym i łyżką cukru. Wstawić do lodówki. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem, sodą oraz szczyptą soli. Margarynę utrzeć z resztą cukru. Dodać ostatnie 2 jajka, utrzeć na gładką masę. Czekoladę stopić, dodać do masy. Ucierając dodawać na przemian mleko i mieszankę mączną. Foremki do babeczek natłuścić, nakłada po łyżce ciasta. W każdej babeczce zrobić łyżeczką dołek i nałożyć odrobinę masy serowej. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować