Muszle nadziewane twarogiem

5 (180 ocen)

  • 35 min

Conchiglioni czyli makaron w kształcie muszli który daje możliwość faszerowania nieskończoną ilością farszy i sosów. Wspaniała przekąska na przyjęciach i na spotkania ze znajomymi przy lampce wina. Farsz który ja Wam proponuję jest treściwy, smaczny i wyrazisty.

  • 35 min

Składniki:

  • 12 muszki makaronu conchiglioni
    250 dag twarogu półtłustego
    10 - 12 czarnych oliwek
    6 - 7 suszonych pomidorów
    łyżka siekanego koperku
    2 łyżki skrojonej w kosteczkę papryki ( ja w połowie daję papryczkę chilli )
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle nadziewane twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucam do wrzątku i gotuję aż będzie al dente. Wyciągam je, przelewam zimną wodą i wykładam na deskę otworem w dół aby ociekły.
  • Skrojone wszystkie składniki mieszam z twarogiem. 2. Twaróg przekładam do misy i troszeczkę ugniatam aby go rozkruszyć. Pozostałe składniki czyli oliwki - kroję w piórka, suszone pomidory - w kosteczkę, czosnek - ścieram na tarce, papryka (papryczka chilli) - w drobną kosteczkę i dodaję do misy z twarogiem i mieszam. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Doprawiam solą i pieprzem.
  • Ozdabiam listkami natki selera naciowego, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami. 3. Muszelki nadziewam przy pomocy łyżeczki.
    Nadziewane muszle można również podać z sosem czosnkowym.

Porady

Muszli makaronowych warto ugotować kilka więcej bo zawsze można wybrać najładniejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować