Cukiniowa potrawka z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Bardzo proste i szybkie danie dla niespodziewanych gości

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 2 cebule
    - 1 cukinia
    - 3 małe pętka kiełbasy np. śląskiej
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    - sos worcestershire
    - sól
    - pieprz czarny mielony
    - keczup łagodny
    - łyżka masła lub oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Cukiniowa potrawka z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę pokroić w półtalarki. Cukinię umyć i jeśli ma ładną skórkę nie obierać. Pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać, kukurydzę osączyć.
  • 2. W garnku rozgrzać masło lub olej, wrzucić cebulę i lekko ją zeszklić. Dodać czosnek i szybko przesmażyć ciągle mieszając. Następnie dodać kiełbasę, wymieszać z cebulą, wlać sos worcestershire i smażyć na złoto. Wrzucić cukinię i kukurydzę, wlać trochę gorącej wody, dodać keczup i przyprawy. Wymieszać i gotować na małym ogniu aż cukinia zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować