Ciasto chałwowe-,,natusia" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ubij pianę z 8 białek dodaj 8 lyżek cukru. Do sztywnej piany delikatnie wmieszaj po jednym 8 żółtek i wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia masę upiecz w tem. 180 stopni C ok.20 min Jeśli odchodzi od formy- jest gotowy. Dla upewnienia sprawdz patyczkiem. Po wystudzeniu przekrój na 3 części i przełóż kremem który zaczniesz przygotowywać jak ciasto będzie się piekło.
na krem ugotuj w 3 szklankach tłustego mleka 2 budynie-wystudz.
rozetrzyj na gładką masę masło i margarynę w oddzielnej miseczce. zmiksuj chałwę (konsystencja gęstej śmietany) wszystkie składniki połącz( ja robię to mikserem). kremem przełóż krążki ciemnego biszkoptu. udekoruj wg własnego pomysłu.
Komentarze