Chlebki bananowe- bez mąki, bez tłuszczu

4.49 (152 ocen)

  • 30 min

Pyszne chlebki bananowe, bardzo zdrowe bez mąki i tłuszczu

  • 30 min

Składniki:


  • 140 g płatków owsianych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki sody
    300 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1 dojrzały banan
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka ksylitolu
    50 g zmielonych orzechów włoskich
    1 łyżka siemię lniane (do posypania)
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chlebki bananowe- bez mąki, bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy razem, do połączenia (oprócz ostatniego składnika). Jeżeli mamy foremki inne niż silikonowe to należy je nasmarować masłem i użyć papieru do pieczenia. Zmielone składniki przelewamy do foremek silikonowych, mi wyszło tak 3/4 wysokości i pieczemy w temperaturze 170 stopni C (góra-dół) ok. 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować