Chleb z twarogu

4.49 (173 ocen)

  • 3 min

Pomimo zaskakującego dodatku twaróg jest niewyczuwalny, a chleb pyszny!

  • 3 min

Składniki:

  • - 200 ml wody letniej
    - 250 g twarogu tłustego
    - 3 łyżki oliwy
    -1 czubata łyżeczka cukru
    - 2 łyżeczki soli
    -1 op. drożdży suchych
    - 600 g mąki (ja dałam typ 750)
    -opcjonalnie: mak, nasiona słonecznika, dyni, siemię lniane
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb z twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia od automatu do pieczenia chleba wlewamy wodę, potem oliwę, a następnie dodajemy suche składniki, przy czym drożdże dajemy na koniec. Nastawiamy odpowiedni program (8 - maślanka) i czekamy na pyszny chlebek!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Serek topiony z twarogu

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Serek topiony z twarogu

Paulina Nosek Sposób na niewykorzystany twaróg. ;) 20 min

To może cię zainteresować