Serek topiony z twarogu

  • wyświetlono: 12574 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Sposób na niewykorzystany twaróg. ;)

IMG_20181227_123213_867
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 20min

Składniki

200 g pełnotłustego twarogu
50 g masła
1 łyżeczka sody oczyszczonej
pęczek szczypiorku
1 jajko
pół łyżeczki soli

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Serek topiony z twarogu

  • 1. Twaróg kruszymy na patelnię i posypujemy równomiernie sodą oczyszczoną.
    Zostawiamy na dziesięć minut.

    Następnie dodajemy masło i smażymy na średnim ogniu cały czas mieszając.
    Wbijamy jajko i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Doprawiamy solą, dodajemy szczypiorek.

    Gotowy serek przelewamy do miseczki - można zjeść na gorąco jak a'la fondue albo na zimno, rozsmarowany na kanapce. ;)

Porady

Zamiast szczypiorku można dodać np. paprykę albo podsmażony boczek. ;)
KH_04-2016

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sertania_kuchniaszkola_babcitwarógszczypioreksoda oczyszczonanie_wyrzucam_jedzenia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ketchup z dyni

Dodane przez: tycjanowa

Ketchup z dyni

Ketchup z dyni jest rewelacyjnym...

Sok z czarnego bzu ( z sokownika)

Dodane przez: Violetka76

Sok z czarnego bzu (z sokownika)

Owoce czarnego bzu to jeden z największych...

Pikle z ogórków

Dodane przez: Jola66

Pikle z ogórków z papryką

Pikle z ogórków zmienią zwykłe...

Pikle z ogórków

Dodane przez: Iwona75

Pikle z ogórków

Pikle robiła moja babcia, potem...

Buraki z kapustą

Dodane przez: dagita

Biała kapusta z burakami

Przepis dostałam od mamy mojego...

Sałatka z cukinii do słoików

Dodane przez: anemon

Sałatka z cukinii do słoików

Bardzo smaczna sałatka z cukinii...