Cannelloni z brokułowym beszamelem i camembert

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatnie nadziane i pyszny ser.

  • 60 min

Składniki:

  • makaron cannelloni: 15 szt.
    pierś z kurczaka: 1 podwójna
    brokuł: 500g
    masło: 1 łyżka
    mleko: 0,5 szklanki
    mąka: 2 łyżki
    ser camembert: 1 sztuka
    przyprawy: sól, pieprz biały, curry, czosnek(1 ząbek), gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z brokułowym beszamelem i camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugoruj brokuł w osolonej wodzie( zostawić 1 szklankę płynu po ugotowaniu). Pierś pokrój w drobną kostkę. Usmaż dokładnie doprawiając curry, solą i białym pieprzem.

  • 2. Masło rozpuść , dodawaj stopniowo mąkę, pół szklanki wody z brokułów i mleko. dokładnie mieszać, do uzyskanie nie za gęstego sosu. Brokuł zmiksować z resztą odstawionej wody i czosnkiem oraz doprawić solą i pieprzem. Do beszamelu dodać brokuł i pierś z kurczaka oraz szczyptę gałki muszkatołowej.
  • 3. Jak sos lekko ostygnie maczać makaron i nadziewać. Ułożyć napełnione rurki w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185C. Piec przez 20 min. następnie włożyć do piekarnika cały camembert i piec jeszcze 10 min. Rozłożyć gotowe danie na talerze, rozciąć lekko ser i polać rozpuszczonym środkiem makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować