Bitki wieprzowe z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroiłam w plastry i rozbiłam młotkiem.Natarłam przekrojonymi ząbkami czosnku i oprószyłam solą i pieprzem.Delikatnie posypałam maką.Obsmażyłam na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, z obu stron i przełożyłam do naczynia do duszenia.Posypałam przyprawami. Na patelnię po smażeniu mięsa wlałam gorącą wodę i razem z tłuszczem wlałam do mięsa. Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości.Pod koniec duszenia dodałam uprażoną wcześniej cebulkę:
Cebulę drobno posiekałam. Posypałam odrobiną mąki i przyprawami. Na patelnię na rozgrzany olej wrzuciłam cebulkę. Smażyłam na niewielkim ogniu,cały czas mieszając i dosypując mąkę.Ładnie zrumieniona,ale nie spalona,jest gotowa.
Komentarze