Bitki wieprzowe z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Co zrobić z ładnego kawałka mięsa?Kotlety mielone się przejadły,na gulasz nie na chętnych i padło w końcu na bitki.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - wieprzowina bez kości: 700 gramów
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - przyprawa do gyrosa: 1 łyżeczka
    - kolendra: 1 szczypta
    - słodka papryka w proszku: 0.5 łyżeczki
    - sól i pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - oregano: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprzu: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wieprzowe z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroiłam w plastry i rozbiłam młotkiem.Natarłam przekrojonymi ząbkami czosnku i oprószyłam solą i pieprzem.Delikatnie posypałam maką.Obsmażyłam na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, z obu stron i przełożyłam do naczynia do duszenia.Posypałam przyprawami. Na patelnię po smażeniu mięsa wlałam gorącą wodę i razem z tłuszczem wlałam do mięsa. Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości.Pod koniec duszenia dodałam uprażoną wcześniej cebulkę:

    Cebulę drobno posiekałam. Posypałam odrobiną mąki i przyprawami. Na patelnię na rozgrzany olej wrzuciłam cebulkę. Smażyłam na niewielkim ogniu,cały czas mieszając i dosypując mąkę.Ładnie zrumieniona,ale nie spalona,jest gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować