- jogurt naturalny: 400 gramów
- galaretki (jednakowe): 2 sztuki
- owoce (dowolne miękkie (ja użyłam mango, ale mogą być np. jagody lub inne)): 0.5 kilograma
Biszkoptowe z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z 1,5 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy w poprzek na pół.
2.Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i mieszamy z pokrojonymi owocami. Biszkopt od razu przekładamy kremem (masa bardzo szybko tężeje). Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze