Biszkoptowe z kremem i owocami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Krystyna Przybył

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - olej: 7 łyżek
    - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka

    - jogurt naturalny: 400 gramów
    - galaretki (jednakowe): 2 sztuki
    - owoce (dowolne miękkie (ja użyłam mango, ale mogą być np. jagody lub inne)): 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Biszkoptowe z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z 1,5 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy w poprzek na pół.
  • 2. Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i mieszamy z pokrojonymi owocami. Biszkopt od razu przekładamy kremem (masa bardzo szybko tężeje). Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować