Ajerkoniak domowy

4.99 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do deserów, kremów czy też lodów

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 żółtek
    ¾ szklanki cukru
    32 gram cukru waniliowego domowego
    szczypta soli
    2 szklanki pełnego mleka płynnego przegotowanego i schłodzonego
    1 szklanka spirytusu 96%
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Alkohole Likiery

Ajerkoniak domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • AJERKONIAK DOMOWY 1. Żółtka zmiksować ze szczyptą soli.
    Nadal miksując na pełnych obrotach dodawać stopniowo cukier i wanilię, miksować, aż masa zbieleje a cukier się rozpuści.
    Nadal miksując stopniowo dolewać mleko.
    Zmniejszyć obroty do minimum i stopniowo dodawać spirytus.
    Przelać do 2 butelek 0,5 litra, zakręcić i przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
    Doskonały dodatek do deserów, kremów czy też lodów
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak Alkohol Likier jajeczny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować