Ajerkoniak domowy

4.5 (166 ocen)

;-)

Składniki:

  • 6 żółtek
    60 g cukru pudru
    opakowanie cukru waniliowego
    500 g niskosłodzonego mleka skondensowanego
    250 ml spirytusu
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Ajerkoniak domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubić z cukrem i cukrem pudrem na gęsty krem.
    Powoli wlewamy mleko.
    Na koniec dolewamy spirytus.
    Wszystko mieszamy mikserem.
    Ajerkoniak wlewamy do butelki.
    Najlepiej smakuje po 3 – 4 dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować