Kokosowy Likier Malibu

4.46 (197 ocen)

  • 166 godz. 40 min

Lubię połączenie wiórków kokosowych z mlekiem dlatego pierwszym likierem jaki sama wykonałam był właśnie likier malibu. Taki domowy likier nie jest za słodki, tak jak niekiedy kupiony w sklepie. Delikatny, kremowy, pyszny i idealny na babskie spotkanie :)

  • 166 godz. 40 min

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych (1 duże opakowanie lub 2 małe)
    250 ml spirytusu (ja użyłam wódki 60%)
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
    puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Kokosowy likier malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki przesypujemy do szczelnego słoiczka, zalewamy spirytusem lub wódką, słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 7 dni nawet do 1 miesiąca. Im dłużej wiórki będą w słoiku, tym oddadzą większy aromat spirytusowi.
  • 2. Po upływie odpowiedniego czasu wiórki odsączamy np. przez ściereczkę.Łączymy razem oba mleka, dodajemy spirytus kokosowy i mieszamy. Likier przelewamy do butelki i pijemy schłodzony.

Porady

Wiórki z malibu można wykorzystać do wybranego wypieku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Likier Nalewka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować