Likier krówkowy

4.42 (187 ocen)

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Likier do przygotowania w zaledwie 3 minuty z zaledwie 3 składników :) Nieprzyzwoicie dobry, kremowy i mocno rozgrzewający ;) Idealny trunek nie tylko na święta, ale także na każdą szczególną okazję (jak i bez okazji :). Samodzielnie przygotowany likier krówkowy może być świetnym prezentem dla bliskiej osoby.

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka (400 g) masy krówkowej kajmak
    180 ml śmietany kremówki 30%
    250 ml wódki 40%
Wystaw ocenę:

4.42 (187 ocen)

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wlać śmietanę. Dodać masę krówkową i podgrzać na małym gazie, cały czas mieszając trzepaczką, aby masa była gładka i kremowa. Zestawić z ognia i całkowicie wystudzić. Dolać wódki i dokładnie wymieszać. Przelać do butelki i wstawić do lodówki. Pozostawić do przegryzienia na minimum 1 dobę. Przechowywać w lodówce. Przed spożyciem wstrząsnąć lub wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować