Sycące i smaczne śniadanko:)
Ciasto biszkoptowe z masą kokosową i kajmakową. Ciasto z owocami z nutą alkoholu. Ciasto dla miłośników kokosu.
Danie warzywne o intensywnym smaku :)
Danie, które zasługuje na brawa. Mięsno-warzywny posiłek prosto z patelni. Pyszny, treściwy i aromatyczny. Sos, który powstaje podczas powolnego duszenia ma niesamowity smak. To ten przepis, o który pytają mnie wszyscy znajomi.
Można je opisać jednym słowem-pycha:)
Takie jajeczka możemy podać na Wielkanocny stół.
Taka zupa to obowiązkowa propozycja o tej porze roku, ma słodko-kwaśny smak, jedna miseczka to stanowczo za mało :)
Bardzo lubię swoją polewę kakaową na ciastach, JEST GĘSTA I BŁYSZCZĄCA.
Doskonały dodatek do drugiego gania oraz do wszelkiego rodzaju mięs z grilla
Fioletowe wnętrze ale nie jagodowe :) Pięknej barwy nadały im czarne porzeczki które dodałam do białego sera. Bułeczki są przepyszne. Miękkie, puszyste ciasto długo utrzymujące świeżość i bardzo smakowite nadzienie, które ślicznie się prezentuje
Pyszna sałatka z buraczkami, która często gości na naszym stole.
Patent mojego kolegi na szybki, prosty i smaczny domowy ketchup. Idealny, gdy nie chce nam się lecieć do sklepu, a bez ketchupu ani rusz!
Po prostu pyszne
Kuchnia gruzińska. Krótki pobyt w tym pięknym, pełnym kontrastów kraju nie upoważnia do określenia znawcy tej kuchni, ale polecamy. To jedno z dań, które zagoszczą w naszej kuchni. W towarzystwie zmrożonej czaczy (gruzińska domowa wódka) smakuje rewelacyjnie.
Focaccia to potrawa kuchni włoskiej. Jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto)Podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek.