ketchup awaryjny

4.99 (205 ocen)

Patent mojego kolegi na szybki, prosty i smaczny domowy ketchup. Idealny, gdy nie chce nam się lecieć do sklepu, a bez ketchupu ani rusz!

Składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek
    ocet
    przyprawy, np. oregano, zioła prowansalskie, cukier, sól, pieprz
    przegotowana woda
Wystaw ocenę:

4.99 (205 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ketchup awaryjny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zawartość słoiczka z przecierem lub koncentratem pomidorowym przekładamy na patelnię, podgrzewamy na średnim ogniu, dolewając przegotowanej wody, tak do uzyskania płynnej, lecz wciąż gęstej konsystencji (ja na słoiczek koncentratu dają ok. 1/3 szkl. wody). Do naszego ketchupu dodajemy kapkę octu, łyżeczkę lub dwie cukru, solidną szczyptę ziół prowansalskich lub oregano. Doprawiamy też solą i pieprzem. Voila! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować