REKLAMA
Aromatyczny schab w marynacie czosnkowo-ziołowej, z pieprzem cytrynowym i czerwonym, jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje pysznie. Smakowity zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu, jak i na zimno z domowym pieczywem. Przygotowuje się go bardzo szybko, chociaż czas oczekiwania na gotową potrawę to minimum doba. Ja swój kawałek mięsa marynowałam 48 godzin. Polecam przygotować również ziemniaki pieczone w rękawie. Wystarczy obrane ze skórki surowe ziemniaki wymieszać z odrobiną dobrej oliwy, ulubionymi ziołami, solą i krążkami czerwonej cebuli. Po godzinie pieczenia mięsa należy dołożyć tak przygotowany rękaw z ziemniakami do piekarnika i piec jeszcze przez godzinę. W dwie godziny mamy pyszny obiad, właściwie bez nakładu pracy. W trakcie pieczenia mięsa można zrobić surówkę z kiszonej kapusty czy inną ulubioną... Domownicy będą zachwyceni :)
Na wigilijny stół polecają się pyszne pachnące rozmarynem śledzie w sosie pomarańczowym z żurawiną, nasz tegoroczny numer 1, polecamy
Tyle się o niej naczytałam , tyle razy ją jadłam z niejednej pizzerii , że przyszła pora by ją zrobić . Wyszła naprawdę rewelacyjna :)))
...zdjęcia z Rzymu...makaronowe i kawowe dekoracje....potrawy włoskie (aromatyczna pizza z mąki pszennej razowej oraz makaron z paprykowym pesto...)...poczujmy się jak w restauracji...
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna