chilibabeczkazpieprzem
Zapach domowego pieczywa jest nieporównywalny z niczym. Od jakiegoś czasu eksperymentuję w tej dziedzinie. Pierwszy upieczony chleb, pociągnął za sobą szereg kolejnych prób. Być może nie był on idealny, ale stał się początkiem fajnej i smakowitej przygody. Z czasem narodził się pomysł na bułeczki z moimi uwielbianymi pomidorami suszonymi. Bułeczki mają jedną wadę, zbyt szybko znikają.
5 (1 ocen)
Porady
W przypadku wyboru mąki nie podałam umyślnie typu mąki. Testowałam je na typie 480 i 700, w obu przypadkach wychodzą równie smaczne. Można mieszać również mąkę pszenną z mąką orkiszową w proporcji 400 g mąki pszennej i 200 g mąki orkiszowej. Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt zbite dolewamy wody. Zależy od chłonności mąki.
Komentarze