Szlajmzupe - krupnik żydowski

4.5 (200 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepis wraz ze zdjęciem dzięki uprzejmości Knajpy U Fryzjera http://kuchnia.bobyy.pl/artykul/u-fryzjera-w-kazimierzu

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:


  • - żołądki drobiowe: 150 gramów
    - suszone grzyby: 100 gramów
    - pietruszka (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - marchewka (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - kasza jęczmienna: 100 gramów
    - fasola biała: 0.5 puszki
    - sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szlajmzupe - krupnik żydowski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki pokroić w kostkę, podsmażyć. Ugotować wywar z warzyw i żołądków, dodać wcześniej namoczone i pokrojone grzybki. Na sam koniec dodać kaszę. Gdy wszystko będzie miękkie – doprawić solą i pieprzem. Wrzucić fasolę, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Żydowska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować