Ukraińskie syrniki

4.36 (14 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealne na śniadanie, bo bardzo szybkie . Można podać tradycyjnie: z miodem lub cukrem albo z owocami, konfiturą itd.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kostka półtłustego twarogu
    - 1 małe jajko
    - 1 łyżka cukru (ja użyłam waniliowego)
    - 1,5-2 łyżki mąki pszennej + 2-3 łyżki do obtaczania
    - olej i masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.36 (14 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Ukraińskie syrniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki połączyć w misce. Formować kulki, rozpłaszczać na placuszki. Obtaczać w mące, smażyć na rumiano na oleju z masłem. Podawać wg uznania z miodem, cukrem, konfiturą, owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować