Carpaccio z buraków

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna przystawka lub sałatka

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 średnie buraki ugotowane lub upieczone w piekarniku
    - 2 garście rukoli
    - 100 g sera feta lub sera koziego
    - duża garść orzechów włoskich

    dressing
    - 3 łyżki miodu
    - 3 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
    - 3 łyżki oleju (najlepiej lnianego)
    - sól i pieprz do smaku

Carpaccio z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Burak pokroić cienko na mandolinie lub krajalnicy. Na umytej rukoli ułożyć plastry buraka, pokrojoną w kostkę fetę, posiekane orzechy. Składniki dressingu wymieszać polać sałatkę.

Komentarze

Podobne przepisy