Rosyjskie syrniki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Fantastyczny rosyjski wariant śniadania, którym możemy odmienić sobie nasze codzienne menu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g twarogu typu klinek
    3-4 łyżki cukru
    łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
    4 łyżki mąki
    1 jajko
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Rosyjskie syrniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko połącz z cukrami i szczyptą soli.
  • 2. Do masy jajecznej dodaj twaróg i dobrze wymieszaj.
  • 3. Dodaj mąkę i zagnieć ciasto. Jest ono dosyć luźne, więc najlepiej zwilżyć dłonie wodą, aby się do nich nie przyklejało.
  • 4. Formuj niewielkie placuszki o grubości około 1-1,5 cm.
  • 5. Smaż na maśle na małym ogniu., każdą stronę około 4 minuty.
    Można podawać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną czy syropem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować