Sałatka Meksykańska

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób

Dzisiaj coś dla wielbicieli sałatek – meksykańska , dobrze doprawiona sałatka z mięsem mielonym, pieczarkami i nachosami
Szybka do zrobienia, warstwowa i sycąca nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy.

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa wieprzowego
    1 czerwona cebula
    1/2 kapusty pekińskiej
    3 pomidory
    ½ kg pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasolki
    20 dkg startego żółtego sera
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    6 łyżek majonezu
    1 mały jogurt naturalny
    1 mała paczka chipsów tortilla -nachos
    pieprz i sól
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka warstwowa

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podgrzać oliwę i podsmażyć mielone mięso. Dodać do niego drobno posiekaną cebulę i koncentrat pomidorowy. Podsmażyć i doprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć na oliwie pokrojone pieczarki. Pomidory bez skórki pokroić w kostkę. Do dużej przeźroczystej miski wrzucić poszatkowaną kapustę pekińską. Następnie na niej ułożyć pokrojone pomidory, podsmażone mięso, pieczarki, kukurydzę i czerwoną fasolę. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić.
    Sos wylać równomiernie na sałatkę. Posypać startym serem.
    Chipsy ułożyć przy krawędzi sałatki. Resztę chipsów pokruszyć i posypać na wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka meksykańska

To może cię zainteresować