Sałatka meksykańska

4.5 (183 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka i bardzo smaczna sałatka. Moja wersja była z kawałkami fileta z kurczaka, ale można zrobić bez niego - wówczas przygotowanie całej sałatki zajmie kilka minut i można ją zrobić dosłownie w ostatniej chwili, gdy goście są już w drodze. Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka (ok 40-50 dag)
    200 g sera żółtego w kostce
    1 czerwona papryka
    1 puszka ananasów
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    4 łyżki majonezu
    duża garść orzeszków ziemnych solonych (można pominąć)
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka
    przyprawa do kurczaka
    olej do smażenia mięsa
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą, usmażyć na złoto. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
    2. Ser żółty zetrzeć na tartce na grubszych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę.
    3. Paprykę pokroić w kosteczkę.
    4. Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić.
    5. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy, można dodatkowo przepłukać je lekko na sitku.
    6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ananas Kukurydza Kurczak Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować