Smaczna, aromatyczna propozycja na słodką kolację. Nie tylko dla dzieci.
35 min
Składniki:
480 g mąki pszennej, typ 500
400 g kefiru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki oleju słonecznikowego
3 łyżki cukru
kilka dojrzałych, ale średnio miękkich brzoskwiń
troszkę oleju do smażenia
cukier puder z wanilią- do posypania po wierzchu
10.Po usmażeniu placuszki oprószamy cukrem pudrem z wanilią.
Placuszki podajemy na gorąco na kolację lub jarski obiad.
Smakują także na zimno.
11.Smacznego :)
Porady
Składniki na ciasto powinny mieć temp. pokojową. Sypkie przesiewamy.
Ilość cukru zależy od słodkości owoców.
Placuszki smażymy na niewielkim ogniu, podlewamy do smażenia bardzo malutko oleju.
Komentarze