• 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Propozycja na grilla. 

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z indyka
    garść posiekanych świeżych ziół
    2 łyżki oleju
    1 łyżka maggi
    1 łyżeczka suszonych pomidorów
    1 łyżka przyprawy do grilla
    1/2 łyżki musztardy
    dodatkowo: 1/2 łyżi musztardy + 100 g jogurtu naturalnego
    400g drobnych ziemniaków
    2 pomidory
    szczypiór
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zestaw grillowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w paseczki i wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić, najlepiej na co najmniej godzinę. Ziemniaki ugotować, najlepiej w całości.
    Mięso nabijać na patyczki do szaszłyków, ja mam metalowe, drewniane dobrze jest wcześniej namoczyć. Musztardę wymieszać z jogurtem i natrzeć szaszłyki. Ziemniaki skropić olejem i przyprawą do grilla lub do ziemniaków. Grillować na tacce aluminiowej na średnio rozgrzanym grillu przez około 30 minut. Podawać z pokrojonym pomidorem i sałatką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować