Kolorowe szaszłyki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować marynatę, dodać przeciśnięte przez praskę czosnek całość dokładnie zmiksować blenderem. Filety z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej w kostkę. Mięso zalać marynatą i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
2.Obie papryki oraz cukinię umyć, osuszyć. Z cukinii odciąć końce, z papryk usunąć gniazda nasienne. Cukinię pokroić w cienkie plastry, papryki w kostkę. Pieczarki przebrać, oczyścić z ziemi. Kabanosy pokroić w 1,5 cm kawałki.
3.Na patyczki do szaszłyków wbijać w sumie 2 kawałki mięsa, 2 pieczarki, po kawałku czerwonej i żółtej papryki, 2 plastry cukinii oraz po kawałku kabanosa. Tak przygotować wszystkie szaszłyki do wyczerpania składników.
4.Piec na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron na rumiano.
Komentarze