Zupa z tartej pieczarki z ziemniakami i makaronem

2.4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lubicie zupy ? mam dziś dla was idealny przepis na pyszną zupę pieczarkową gotowaną w innej formie, zapraszam chętnych pod podanym linkiem na mój blog

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje rosołowe bez szyi,
    4 duże ziemniaki,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    500 g pieczarek,
    1 garść makaronu falbanki,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    2 małe liście laurowe,
    3/4 dużego kubka śmietany 18 %,
    1 łyżeczka cukru,
    30 g natki pietruszki,
    2 spore szczypty świeżo zmielonej soli morskiej z pieprzem naturalnym
Wystaw ocenę:

2.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z tartej pieczarki z ziemniakami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do wody w garnku dwa litry dodać porcje rosołowe lub dowolne mięso, wsypać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną gotować do pół miękkości mięsa a po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
  • zupa 2. Jak ziemniaki są już miękkie dodać makaron i gotować do czasu aż makaron będzie na pół miękki po tym czasie dodać startą pieczarkę na tarce jarzynowej i na wolnym ogniu pogotować do jej miękkości w trakcie dodać ziela i liście laurowe
  • zupa 3. Gdy już wszystko miękkie dodać rozrobioną śmietanę z cukrem lekko zagotować dodać natkę pietruszki zdjąć z ognia i dodać świeżo zmieloną sól z pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować