Zupa z sałaty i grzybów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny raz, sorki za powtarzanie…Kochani, nie marnujcie jedzenia. Wiemy, sztampowo to brzmi, jednak to nie tylko nasze czcze gadanie. Tak robimy na co dzień. Bawcie się podczas gotowania, miejcie wizję, bo z serducha wychodzi to, co najlepsze.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie miksu sałat
    1,5 l bulionu warzywnego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler korzeniowy
    4 ziemniaki fioletowe
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    200 g boczniaków
    1 łyżka masła
    śmietana 18%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sałatki

Zupa z sałaty i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z sałaty i grzybów 1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Grzyby kroimy w paski.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
    Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

    Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy.

    Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości.

    Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować