Zupa z sałaty

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałata pomimo wielu wartości odżywczych ma jedną wadę - nie może zbyt długo leżeć w oczekiwaniu na zjedzenie. Tak powstał pomysł na zupę.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    1/2 cukinii
    1 marchewka
    2 sałaty
    1 łyżka oliwa
    woda
    Szczypta soli
    Szczypta pieprzu
    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Zaczynamy od pokrojenia w plasterki lub kostkę składników (marchewka, cukinia i ziemniaki). Wlewamy oliwy do garnka i wrzucamy tam warzywa.

    2.Gdy lekko się przysmażą dolewamy wody i dusimy. Jeżeli warzywa lekko zmiękną dodajemy porwaną w kawałki sałatę. Dusimy pod przykryciem, aż sałata zmieni kolor na ciemno zielony. Solimy i pieprzymy. Następnie dolewamy wody i na małym ogniu trzymamy jeszcze kilka minut. Następnie, za pomocą blendera robimy ze składników krem.

    3.Po dokładnym zblenderowaniu w zależności od upodobań dolewamy 1-2 szklanki wody i mieszamy. Zupa ma ciekawy kolor i smak. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Sałata Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować