Zupa z rzodkiewki

4.5 (152 ocen)

  • 35 min

Posypana rzeżuchą smakuje najlepiej.

  • 35 min

Składniki:

  • 40 dag ziemniaków
    2 pęczki rzodkiewki
    1 cebula
    2 dag masła
    800 ml bulionu warzywnego
    3 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
    2 garści kiełków rzeżuchy
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy zieleninę . 1 pęczek kroimy na ćwiartki, a drugi w plasterki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy ziemniaki, ćwiartki rzodkiewki i cebulkę. Podsmażamy wszystko chwilę i zalewamy bulionem. Gotujemy warzywa do miękkości. Dodajemy śmietanę, rzeżuchę i zielone listki z jednego pęczka rzodkiewek i miksujemy wszystko blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę serwujemy posypaną rzeżuchą i plasterkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować