ZUPA Z LIŚCI RZODKIEWKI

4.46 (155 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak się okazuje liście wiosennej rzodkiewki również nadają się do jedzenia i uwierzcie mi że to nie jest zupa na siłe, ona jest naprawdę pyszna, dodatkowo czaruje swoim intensywnym kolorem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pęczek liści rzodkiewki: 2 sztuki
    - bulion warzywny: 0.5 litra
    - cebula dymka: 1 sztuka
    - ziemniak: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.46 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście rzodkiewki bardzo dokładnie myjemy, obrywamy ogonki, mają zostać same listki.
    Na maśle szklimy posiekaną cebulkę, wrzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka, zalewamy bulionem.
    Gotujemy do momentu aż ziemniak będzie miękki, a potem dodajemy liście rzodkiewki.
    Gotujemy kilka minut, ściągamy z ognia i blendujemy.
    Kluski lane przygotowujemy w ten sposób: jajko mieszamy z mąką, solą oraz pieprzem i wylewamy delikatnie ze szklanki wprost do gotującej się wody, mieszamy kluski i po kilku minutach odcedzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować