Jak się okazuje liście wiosennej rzodkiewki również nadają się do jedzenia i uwierzcie mi że to nie jest zupa na siłe, ona jest naprawdę pyszna, dodatkowo czaruje swoim intensywnym kolorem.
Zupa z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście rzodkiewki bardzo dokładnie myjemy, obrywamy ogonki, mają zostać same listki.
Na maśle szklimy posiekaną cebulkę, wrzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka, zalewamy bulionem.
Gotujemy do momentu aż ziemniak będzie miękki, a potem dodajemy liście rzodkiewki.
Gotujemy kilka minut, ściągamy z ognia i blendujemy.
Kluski lane przygotowujemy w ten sposób: jajko mieszamy z mąką, solą oraz pieprzem i wylewamy delikatnie ze szklanki wprost do gotującej się wody, mieszamy kluski i po kilku minutach odcedzamy.
Komentarze