Zupa z młodego bobu i fasolki szparagowej z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miałam zapas młodego bobu, dlatego postanowiłam spróbować zrobić z nim zupkę- wyszła bardzo smaczna i pożywna :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    500 g młodego bobu (ugotowanego i obranego)
    200 g fasoli szparagowej żółtej (oczyszczonej)
    100 g kaszy jaglanej
    1,25 litra rosołu
    ½ małej cebuli
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    sól
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodego bobu i fasolki szparagowej z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Bób blendujemy na pastę.
  • 3. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na małym ogniu w gorącym rosole około 15 minut po przykryciem(aż będzie miękka).
  • 4. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
  • 5. Do miękkiej fasolki dodajemy pastę z bobu i roztrzepujemy dokładnie trzepaczką, wrzucamy cebulkę i całość gotujemy około 2-3 minuty.
  • 6. Zupę przyprawiamy i podajemy z ugotowaną kaszą.
  • 7. Możemy też do gotowej, zimnej zupy wrzucić ugotowaną kaszę i dokładnie wymieszać – wtedy zupa trochę zgęstnieje.

Porady

Jeśli wolimy gęściejsze zupy to można użyć więcej bobu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować